Cow Trio

Elke 20ste van de maand start er bij de ‘Creative Sketchy Girls’ een nieuwe challenge. Deze maand is het thema ‘lint of kant’. De sponsor van deze maand is ‘Bugaboo’.  Daar ik mee in het designteam zit, mocht ik al een digi kiezen. Ik koos voor deze olijke ‘Cow Trio’ Het leek me een wel een fijne digi (= digitale stempel) om het voorjaar in de luiden. Wanneer ik het kaartje ging maken, was het toch wel even nadenken wat ik ermee ging doen :-)! Het moest èn uiteraard de gekozen digi centraal stellen en er moest lint of kant in verwerkt worden. Zelf zat ik wat met het idee te spelen om jute te gebruiken bij dit thema, maar dat is geen lint of kant. Dus wat doe je dan? Juist, dan gebruik je ze gewoon allemaal!

Mijn basis wilde ik laten lijken op een soort van stal, iets met flapjes, iets dat open en dicht kon. Vanuit deze basis ben ik mijn kaart gaan opbouwen. Achter mijn digi zit nog een leuk labeltje voor de jarige.

Het lint vind je tussen de plooien van mijn ‘staldeuren’. Door de gaatjes heb ik het lint geweven. Op de zijkanten vind je kant, alsook het bloemetje is uit kant. Met het jute kan je de kaart mooi sluiten.

Mijn digi heb ik eigenlijk pas op het einde ingekleurd. Dit zodat ik mijn kleuren kon aanpassen aan mijn kaart zelf. Zo kan je er altijd voor zorgen dat je kaart een mooi geheel wordt. Een heel groot voordeel van het zelf inkleuren.

Je kan mijn kaartje ook bewonderen op de site van de Creative Sketchy Girls. Hier vind je meer info over de challenge. De winnaar van de maand mag voor 12 dollar aan digi’s kiezen! Als dat geen leuke prijs is! Dus…. wie niet waagt, niet wint. Succes!

Veel liefs

Wendy

cow 2

cow 3

 

 

Love….

Nog enkele nachtjes slapen en dan gaan vele koppeltjes elkaar weer extra in de watten leggen! Bij ons is het meestal altijd Valentijn (oh ja… lekker zeemzoet 🙂 ), dus wij doen hieraan niet echt mee. Gaan eten? Ja, dat misschien wel, maar dat gebeurt niet enkel op Valentijn, dus ja :-). We ontbijten dan meestal wel uitgebreid, maar ook hier kan ik niet zeggen dat dit enkel op 14 februari is :-).

Ondanks ik en mijn man dit niet echt ‘vieren’, vind ik het wel fijn om kaartjes rond dit thema te maken. Deze keer gebruikte ik zwart en rood als hoofkleuren van mijn kaartje. Het olifantje heb ik weer zelf ingekleurd. Het grote voordeel hiervan is dat je de kleuren kunt afstemmen op je kaart. Zo gebruikte ik rood, roze, geel, zwart, bruin en grijs om mijn olifant in te kleuren. Allemaal kleuren die je ergens in de kaart terugvindt. Een vlijtige kijker zal zeggen: ‘Wendy, bruin vind ik niet terug hoor!’ Klopt helemaal! De kleur bruin heb ik gebruikt om mijn geel wat meer diepte te geven en de schaduw van het cadeautje wat aan te zetten.

Wie gisteren het sneakje op mijn Facebook reeds zag, zal normaal de bloem vrij snel teruggevonden hebben :-). Ook deze Dahlia heb ik zelf gemaakt. De bovenste bloemetjes heb ik niet zelf gemaakt. En eerlijk? Ik vind eigenlijk mijn zelfgemaakte net toch een tikkeltje mooier, haha. Gewoon omdat het eens iets ander is en ook hier weer…. je kan je bloem de kleuren geven die bij je kaart passen. Vaak hebben gekochte bloemetjes toch weer net niet die tint kleur die jij wil.

Hopelijk hebben jullie weer genoten van mijn creatie! Tot snel!

Liefs

Wendy

Love 2

 

 

Een opkikker nodig?

Vandaag een vrije dag! Het huis is aan de kant, de strijk is klaar, … dus…. lekker tijd om in mijn hobbykamer te duiken! Ik heb nog een aantal projecten liggen om af te werken, alsook een tal van ideeën die liggen te wachten om uitgewerkt te worden.

Eerst ben ik begonnen met dit kaartje verder af te werken. Het kaartje bevat een -zelfgemaakt- doosje in de binnenkant, waar je ook nog bv. kikkersnoepjes in kunt steken. Toch superfijn om dit cadeau te krijgen, als je wat ziekjes bent!

Het kaartje is gemaakt met het lavendelpapier van Noor! en hierbij het Bella Lulu vel van de kikkertjes. De basis is cardstock (groen en paars).

Het kaartje is afgewerkt, met kant, lint, bloemetjes, vlindertjes,…. Aan de zijkant hangt nog een leuk veertje om het af te maken.

Een kaartje met vele mogelijkheden! Een volgend -Valentijn- ideetje borrelt al in mijn hoofd :-).

Met dank aan Miranda Bouhof!!

Veel liefs en tot snel!

Wendy

Opkikker 1

 

opkikker 2

opkikker 4

opkikker 3

 

Verrassing! (CS 1)

Dit kaartje heb ik gemaakt voor de Challenge van Craft Sensations. Hieronder vind je de sketch waaraan de kaart moest voldoen + uiteraard zoveel mogelijk materialen van CS. Dit kaartje is dus te koop.

Veel liefs

Wendy

sketch:sketch

Mijn kaartje: 

verrassing

verrassing 2

Extra kaartjes….

Lieve lezers

Ik word wel eens gevraagd om kaartjes te maken voor een bepaalde gelegenheid. Een verjaardag, ter bedanking, voor Kerstmis, pensioen, een huwelijk, … Deze zijn altijd zeer persoonlijk, indien ik gegevens meekrijg voor de ontvanger. Ik zorg dan dat wat de ontvanger leuk vindt, te verwerken in het kaartje. Ik steek hier veel tijd en energie in, maar vind het heerlijk als dit wordt gewaardeerd. Wie vindt dat niet fijn he :-).

Meer en meer probeer ik ook aan challenges mee te doen. Dit zijn wedstrijden – vaak via een winkel of Facebook – waarbij het kaartje moet voldoen aan bepaalde voorwaardes. Dit kan bv. een sketch (vormgeving) zijn + materialen van een bepaald merk, werken met een bepaalde foto, werken in een thema,…. dit kan wat van alles zijn.

Sommige vragen zich dan af? Wat kan je winnen? Goh ja, soms gewoon de eer om bovenaan een facebookpagina te staan, soms een stempel, soms wat groters,…. Het is altijd fijn iets te winnen, maar ik doe vooral mee om mezelf wat uit mijn comfortzone te halen. Werken met kleuren en een vormgeving die ik normaal niet dadelijk gebruik en het resultaat soms dus niet echt de typische ‘Wendy’ kaartjes zijn, zoals sommige van mij gewoon zijn. Toch probeer ik altijd een Wendytoets achter te laten :-). Ook ben ik nog maar een jaar bezig en nog wat zoekende.

Dit gezegd zijnde….

Doordat ik hieraan meedoe, heb ik extra kaartjes over die niet op vraag zijn gemaakt. Ik hou er niet van om ze gewoon in een doos te stoppen, dus ik ga een topic ‘verkoop’ aanmaken bij mijn thema’s. De kaartjes die hierin verschijnen zijn dus te koop. Ik vraag 3.5 euro voor een kaartje. Dit bedrag steek ik in mijn knutselspaarpot en hiermee worden nieuwe materialen aangekocht. Maar geloof me…. (goede) materialen zijn niet goedkoop! Dus voor degene die denken dat ik zo hiermee mijn hobby kan bekostigen? Euh, nee, helemaal niet! Jammer genoeg is deze hobby erg verslavend, maar ook helemaal niet zo’n goedkope hobby :-). Maar ik vind het een geweldige hobby! Dit even ter zijde…

(Prijs voor 1 kaart met envelop = €3.5)

Indien je interesse hebt in een kaart, mag je dit bij de reactie schrijven of mag je gewoon even mailen en hierbij laten weten welk kaartje je wil (titel kaart).

wendy_dierckx@hotmail.com

Veel liefs

Wendy

 

winter – happiness

Brrr, wat koud buiten zeg, maar o zo mooi! Een mooi wit tapijt overheerst ons landschap en doet alles toch weer net een beetje anders lijken. Het is gewoon ook heerlijk om de sneeuw te horen kraken onder je voeten, sneeuwvlokjes te vangen met je tong, bevroren binnen te komen en een tas warme soep drinken, …. Ook dit seizoen heeft zijn charmes.

Wat ik nog zo magisch vind aan dit seizoen, is dat je veel beter naar de vogeltje kunt kijken. Net omdat ze minder te eten hebben, komen ze naar jouw vogelhuisje om te smullen. Op ons terras in de klas staat een vogelhuisje en gisteren vlogen er constant vogeltjes aan en af. Zelf zie ik dit heel graag, maar ik word er nog blijer van als mijn leerlingen er vol bewondering naar zitten te kijken. Heerlijk!
Dit kaartje maakte ik onlangs voor een lieve vriendin. Ik vind hem perfect passen bij dit ijskoude weer.Dit was het weer voor vandaag. Een reactie achterlaten, mag altijd :-).
Liefs en tot snel,
Wendy

 

winter

verjaardagstag – party

Ondertussen weten jullie wel dat ik graag kaartjes maak, dat lijkt me nu wel duidelijk :-). Naast kaartjes, maak ik ook labels (tags) en tal van andere dingen.  Wie vaker mijn blog bezoekt, zal heus wel mijn kersttags gezien hebben tijdens de feestdagen.

Uiteraard kan je deze voor alle gelegenheden maken, maar ik vind het superfijn om ze aan een cadeautje te hangen. De ontvanger kan zowel de ballon als het stokje alsnog gebruiken (om op een taart/cake te steken) ! Een cadeautje bij je cadeautje. Wie wil dat niet?

Liefs Wendy

party

 

Butterfly Girl

Goedemorgen

Brr, wat koud buiten! Net even naar de maan gaan spieken en het is toch wel een mooi fenomeen!

Gisteren is er een challenge gestart bij de Creative Sketchy Girls.  De challengeblog waar ik sinds deze maand een vast lid ben geworden in het designteam! Fijn toch!

Deze maand is het thema ‘een schets’. Hoe dit in zijn werk gaat, alsook de schets, vind je terug bij de bovenstaande link.

Ik ben aan de slag gegaan met deze wondermooie digi van Butterfly Girl .

De sponsors voor deze maand zijn Sheep Ski Design en Het Hobbypaviljoentje .

Dit is mijn creatie! Het meisje uiteraard zelf ingekleurd.

Veel liefs en tot snel!

butterfly girls

 

 

Trio van muisjes….

De feestdagen zijn alweer achter de rug. Blijkbaar was dit muisje erg geliefd en daarom wil ik deze trio nog even met jullie delen :-). Deze kaartjes zijn nu bij een andere gelukkige eigenaar, maar ik blijf ze zelf leuk vinden! Wie weet haal ik de muis volgend jaar met de feestdagen weer naar boven.

Ik heb een favoriet? Jullie ook?

Veel liefs en tot snel!

muis 1 -Prettige feestdagen

muis 1

muis 2 – Wonderland

muis

muis 3 – Liefs

liefs

 

A sweet baby….

Mijn allereerste babykaartje ooit! Ze gaat de richting uit van een lieve bevriende collega….

Ik heb gebruik gemaakt van lichte pastelkleurtjes. Misschien niet dadelijk de kleuren van een vrolijke babykaart die je zou verwachten, maar het moet niet altijd voorspelbaar zijn , wel? Wat risico’s nemen moet soms kunnen…. Hopelijk vindt de ontvanger ze even leuk als ik :-).

Voor deze kaart heb ik gebruik gemaakt van 2 mallen van Dutch Doobadoo en een knipvel van Bella Lulu. Verder afgewerkt met wat leuke babyaccessoires.

Met deze kaart doe ik ook mee aan de Dutch Doobadoo Challenge en bij de Noor en Zo Challenge.

Veel liefs,

Wendy

baby